Kovács Gabriella sminkmester

Ezt az 5 hibát ne kövesd el, ha az esküvői sminkelésről van szó

1. hiba: Inkább magadat sminkeled, esetleg a barátnődet kéred meg, mint profi sminkest fogadsz

Egy esküvőnek vannak kötelező elemei, amilyen a ruha, a haj, a smink, a helyszín, a catering, a fotós, a dekor, a zenekar vagy DJ. Ezek közül talán a legolcsóbb épp a sminkes, ám az Ö munkája az, ami -a ruha és a fodrász mellett – a legtöbbet fog látszódni: mindenki téged fog nézni, minden fotón rajta leszel.

Ennek ellenére sokan gondolják azt, hogy az a smink és azok a- sokszor olcsó – sminkes anyagok, amiket a mindennapokban használnak ide is jó lesz. Aztán amikor rájönnek, hogy itt nincs sok lehetőség kiszaladni megigazítani a megfolyt, megcsúszott sminket már késő. Ráadásul addigra már egy csomó fotó is elkészült!

A sminkes nem véletlenül szakma

Így aztán itt is vannak fontos szabályok, amiket ismerni és betartani kell ahhoz, hogy egy ilyen fontos eseményen MINDIG tökéletes legyen a sminked. A sminkmester pontosan ezeket a finomságokat tudja.
És persze azok az anyagok, amiket egy smikes használ sem hétköznapi anyagok, ám pontosan ezek garantálják azt, hogy 12 órával késöbb is olyan legyen a smink, mint az első percben és ne érezd úgy a nagy napon, hogy egy maszkban vagy.

Ezt az 5 hibát ne kövesd el, ha az esküvői sminkelésről van szó - 1
esküvői smink
forrás: iSTOCK

2. hiba: Nincs konkrét elképzelésed és szakértő helyett barátnőket, ismerősöket kérdezel.

Ami elsőre nem is tűnik olyan nagy bajnak, ha csupa sminkes ismerősöd van. Mert akkor ök is elmondják, hogy mennyiféle szempontot figyelembevéve készül a jó smink: a hajad, a ruhád, a bőröd, a vőlegény nyakkendője, a dekor, a virág…stb. mind, mind befolyásolhatja a végeredményt. És azt se felejtsd el, hogy az esküvői ruhád sem egyszerűen fehér, a fehérnek is vannak árnyalatai amikre figyelned kell a smink megalkotásakor.

Azt se felejtsd el, hogy a tökéletes sminked egy folyamat végterméke, hiszen ha komolyan gondolod, akkor jártál már az esküvő napja elött a sminkesnél, ahol tanácsadáson és próbasminkelésen is részt vettél.

3. hiba: Csak a véleményt nézed meg a sminkesről és nem a sminket.

Az interneten nagyon gyakori, hogy az emberek indulatból, érzelemből írnak le dolgokat. És lássuk be, hogy a mai világunkban tényleg sok az irigy vagy fusztrált ember. Miért lenne ez másképpen az esküvői sminkek világában is? És sokan vannak úgy, hogy ezeknek az ismeretlenek szavára is adnak. Pedig ez nagy hiba! Sose olvass véleményeket úgy, hogy nem nézed meg magát a sminket is! A negatív vélemény lehet nem is a smink minőségéről szól, csupán valami vita alakult ki a megrendelő és a sminkes közt és most így akar elégtételt venni.

Ezt az 5 hibát ne kövesd el, ha az esküvői sminkelésről van szó - 3
esküvői smink
forrás: iSTOCK

4. hiba: Csak az ajánlás miatt mész ahhoz a sminkeshez

Azt tartják, hogy a legerősebb marketinges eszköz az ajánlás. Mert személyes és mert – jó esetben – tapasztalásra épül. És mert megbízól abban, aki ajánlja. Azonban ez így kevés! Így vásárolhatsz TV-t vagy mobiltelót, de egy személyes együttműködés esetében fontos az emberi tényező is: szimpatikus-e a sminkes, elfogadod-e a tanácsait, tudsz-e vele együttműködni… stb.? És persze ízlések és pofonok, így nézd meg előre a munkáiról készült fotókat, keress más véleményeket a neten, beszélgess vele, hogy azt és úgy tudja-e ahogy azt szeretnéd. Ezért is fontos, hogy próbasminkelésre menj!

5. hiba: Csak az árat nézed

Azt tartják, hogy akinek vásárláskor az ár az egyetlen szempontja, az valójában árat akar venni. És ez azért furcsa az esküvői sminkes esetében, mert a többi szolgáltatóhoz képest tényleg ez kerül a legkevesebbe azaz valójában nem is spórolsz. Ma egy átlag esküvő úgy 1,5 millió forint, ehhez képest vedd, hogy a sminkes néhány 10ezer forintot kér, ám a munkája nyoma jól látható lesz, míg élsz : már régen nem fogsz emlékezni az extra galambokra meg az egyedi szalvétára és a DJ vagy a zenekar nevére se…stb, amikor még mindig bánni fogod az elrontott sminkedet, amikor a falra akasztott esküvői képedre nézel.

Ha az esküvői smink mellé kontyot is rendelsz

50% KEDVEZMÉNY

a konty árából!

Érvényes a 2024. július 01 utáni esküvők esetében! Csak töltsd ki a lap alján a formot és már küldöm is az ajánlatot. MEGRENDELÉS VÁLASZ E-MAILBEN!

SZOLGÁLTATÁS MEGRENDELŐ

Kérlek minden mezőt tölts ki. A megrendelő elküldésével fizetési kötelezettséged keletkezik, így felelőséggel járj el.