Kovács Gabriella sminkmester

Rúzsokról és a rúzsozásról…

Most mélyedjünk el egy kicsit ebben a világban!

A smink meghatározza a rúzst, a rúzs színét és árnyalatát. A színskálán a nude és a piros árnyalatait találhatjuk meg. Ezzel számos választási lehetőséget kínálva számunkra. Akár a bőség zavara is felléphet egy új „szerelem” kiválasztásakor…  Tudnivaló és követendő szabály az, ha a szemünket erősen sminkeljük, akkor a szánk nem lehet hangsúlyos, mert az visszatetszést kelthet. De ez fordítva is igaz. Vagyis, ha a szem egy natúrabb színt kapott, visszafogottabb, akkor a szánkat bátran kiemelhetjük egy erősebb színnel.

 

A példát magamból merítettem… 🙂

        

        

Ahhoz, hogy ajkaid szépek, formásak és vonzóak legyenek, tartsd szem előtt azokat a lépéseket, amiket most megosztok veled! A hatás biztosan nem fog elmaradni!

  1. Első lépésként radírozd át ajkaidat, amivel eltünteted a szennyeződéseket, elhalt hámsejteket …! Ezzel a lépéssel puhábbá is teheted az ajkakat.
  2. A következő lépésben hidratálj krémmel vagy szájbalzsammal!
  3. Jöhet a kontúrozás! A szép, formás ajkak titka a kontúrozásban rejlik. Használj a rúzsoddal azonos színű ceruzát!
  4. A felső ajak vonalát belülről kifele, kicsit a száj vonalánál fentebb, ívesen rajzoljuk, a szögletességet elkerülve. Ezáltal teltebb ajkat kapunk. Ha már természetesen teltek az ajkaid, akkor elég a száj vonalán belül rajzolnod.

         Az alsó ajkat a két külső szájzugtól indítva, befelé haladva húzzuk ki.

  1. Ha ezzel is megvagyunk, akkor vegyük a rúzsunkat és a már körülhatárolt területen belül rúzsozzuk ki a szánkat! Ecsettel pontosabban tudsz dolgozni.
  2. Ha túl vastag lett a szádon a rúzs, akkor itasd le egy papírzsebkendővel és vidd fel újra egy vékony rétegben!Ha jó minőségű, tartós (professzionális) rúzst használsz és betartod ezeket a kis szabályokat, tartós hatást érhetsz el, akár órákon át biztos lehetsz abban, hogy megjelenésed nem változott.

 

És csak egy kis kitérő a szájfényekre….

Azok a csillogó, vizes hatású ajkak… Kinek ne lenne vonzó? … Barátunk lehet főleg nyáron, a nagy melegben, ahol nem kell aggódnunk azon, hogy a rúzsunk épp egy fagyizás vagy egy frissítő megivása után mennyire kenődött el vagy tűnt el a szánkról. Egy szájfényt sokkal könnyebb korrigálni vagy egy könnyed mozdulattal letörölni.

Ha a szájfényt rúzsra használjuk, akkor elsősorban nude színű rúzsokra szoktuk rávinni. Azért, hogy ezt a natúr színt egy kicsit kiemeljük, egy kis csillogást, ragyogást adjunk neki. Természetesen lehet használni más színű rúzsra is, de elsősorban a korábbi funkciót tölti be.

 

Összegzésképpen csak annyit mondanék, hogy bátran próbálkozz! Válassz a megszokott színvilágodon kívül más színt is! Egy új szín…új külső…az újdonság varázsa…lépj be és csodálkozz, mert Te is csodálatos vagy!