Kovács Gabriella sminkmester

Rosszul kivitelezett sminkelések okai

De… mi van akkor, ha nem megfelelően tesszük fel magunkra a sminket? mik lehetnek azok a hibák, amiket érdemes elkerülni?…Tarts velem! Megmutatom!… 

 

Kezdjük a szemöldökkel:

Sokan húzzátok ki a szemöldökötöket ceruzával, hogy az hangsúlyosabb legyen vagy egységes hatást adjon. Ha ezt megtettétek, és ezt követően nem fixáljátok le porral, akkor elég egy át nem gondolt mozdulat és hasonlóképpen járhattok:

 

 

Spirálozásnál:

Ha a szempillát felülről spirálozzátok ill. csak a szempillák hegyét alulról, akkor ottmarad a szemhéjpúdernek az alapja. ami csúnyán mutat. 

 

 

Pirosítónál:

Használatakor arra kell figyelnünk, hogy szép legyen az eldolgozás. Felhelyezéskor a fültől pár centire kezdd el, előre haladva apró pici mozdulatokkal az almácskátokig.  Ne legyen éles határ a pirosító széleinél, egy olyan hatást keltsen, mintha kicsit kipirosodtál volna. És ezt már bizonyára hallottátok tőlem: “A kevesebb, néha több.”-nem kell túlzásba esni vele! 

 

Végül, de nem utolsó sorban a kontúrozás:

Ha a szájnál nincs kontúr, akkor a száj kevésbé látványos. Az alábbi képen mutatom a különbséget. A bal oldalon a szám kontúrozva van, míg a jobb oldalon kontúr nélküli. Elég szembetűnő a különbség. A száj teltebbé válik, dúsabb hatást kelt, egy éles határa van, woow-hatást kelt. 

 

 

Inspirálódjatok, hogy én is inspirálódjak általatok! Mindenkinek jó sminkelést kívánok!