Kovács Gabriella sminkmester

Fotózás…

 

Előszervezés:

Ott kezdődik minden, hogy a vendég találkozik Sminkes Gabi Art-tal, találkozik a fodrásszal, a fotóssal. Mindenkivel leül megbeszélni, hogy mi a koncepció, milyen ruha illene az alkalomra, milyen elképzelései vannak a haját illetően, milyen elképzelése van a sminkről (Sminkes Gabi Art fotókat szokott kérni). Ez alapján szoktam tanácsot adni, hogy a kiválasztott smink illik-e az arcához vagy sem.

Ezt követően megbeszéljük az adott napot, az órát, valamint azt, hogy párral vagy egyedül lesz a fotózás.

 

A fotózás napja:

A fotózás napján a fotós a stúdióban már beállítja a megrendelő megérkezése előtt a fényeket, a fodrász is startra készen áll. Amint a fodrász végzett a munkájával, utána következik a sminkes munkája, aki felteszi az „i”-re a pontot azzal, hogy a megjelenést kerek egésszé teszi a sminkkel. A sminkelés alkalma előtt megkérdezem a vendéget, hogy van-e bármiféle allergiája, ha a párja is részt vesz a fotósorozatban, akkor megnézzük, hogy neki szükséges-e szem alatti karika eltüntetése, ill. mattítunk. A mattítás egy nagyon fontos momentum, amit sohasem hagyhatunk ki, pont azért nem, hogy ne csillogjon az arc a fotókon.

A kép harmóniája az összehangolt együttműködésen múlik. Egy egységgé kell összeállnia mindazok munkája, akik a háttérben dolgoznak. De múlik a kedves megrendelőn is. Mindenképpen kipihenten kell érkeznie az alkalomra, átszellemülni az adott helyzetre, szituációra, hogy a képeken átjöjjön a kívánt hatás.

Mindezek után már indul is a fotózás!

A fényeken a fotós még változtat, módosít, ha szükség van rá, kiválasztja a megfelelő hátteret, ugyan úgy, mint a kismama fotózásnál (Kismama-fotózás és kismama-sminkelés Sminkes Gabi Art-nál), ahogy azt az előző posztban már említettem. 

 

 

 

 

Egység, Harmónia, Összhang – Ha ezek megvannak, akkor semmi nem állhat egy tökéletes fotó születésének az útjába.

 

Kedvet kaptál Te is egy fotózáshoz? Keress meg bátran a www.sminkesgabi.hu oldalon vagy telefonon, a 06/30 562-6278-as telefonszámon!