Kovács Gabriella sminkmester

A szempillákról

 

 

De most nem is ezen módokat ecsetelném, inkább azt mondanám el, hogy minek is tesszük ki a szempilláinkat ezen termékek mindennapos használatával.

Nagyon sok ismerősöm, amíg nem beszélgettünk egy sminkelés vagy sminktanácsadás keretén belül a spirálozásról vagy műszempillákról, nem is tudták azt, hogy hosszú távon milyen káros hatása van ezen termékek használatának.

A szempilláknak van egy tűrőképessége. Esténként hiába mossuk le a festéket a szemünkről, amit korábban lehet több rétegben spiráloztunk vagy hiába van műpillánk, amit már nem kell kifesteni, de attól még ragasztó van rajta, amit heteken keresztül viselünk, egy idő után a szempillánk töredezni fog, de ki is hullhat. Fontos, hogy hagyjunk időt pilláinknak a regenerálódásra.

Ápolással is elősegítheted egészségüket. Számos szempilla kondicionálót lehet kapni, de ha a természetességet választod, akkor az olíva olaj, kókuszolaj vagy ricinusolaj is tökéletesen megteszi.

Sminkesként nem elrémíteni szeretnék senkit a spirálozástól vagy a műpilláktól, csupán felhívni a figyelmet arra, hogy a szépség nem minden áron elérendő. Találjuk meg az arany középutat, ne vigyük túlzásba és akkor sokáig élvezhetjük szemeink szépségét.